SAMpoolen

SAMpoolen

Staffan:

– En kväll hösten 2016 sa jag till min fru ”Varför använder du Frilans Finans? Jag kan fakturera och ge dig lönen”. Det var starten på SAMpoolen.

Vi började då diskutera hur branschen funkar och att alla är dedikerade, passionerade och otroligt engagerade och kreativa personer. Vad de flesta dock är mindre intresserade av är avtal, förhandlingar, fakturering, skattefrågor osv. Vem har egentligen koll på det juridiska med semesterersättning, traktamenten, sjuklön, tjänstepension och än mindre hur avtalen ska skrivas för att inkludera detta.

Jag och Madelene brinner för att göra det så bra som möjligt för alla våra kollegor inom ”kultur”! Vi vill att alla ska känna sig trygga, behålla så mycket som möjligt av sina pengar och att vi på sikt kan göra skillnad för alla och för branschen. Vi vill hjälpa till helt enkelt!

SAMpoolen är företaget för dig vars yrke är film-, TV-, teater-, mediaproduktioner m.m. Våra medlemmar jobbar som maskörer, kostymörer, fotografer, tekniker, runners, scenografer, FAD, DIT och assar samt skådespelare, statister och mycket mycket mer.

Anledningen till att vi finns är att underlätta för alla i branschen att utföra sitt jobb. Det gör vi genom olika funktioner som alla har nytta av.
Oaktat om du jobbar som frilansare utan eget företag på projektbasis eller om du är egenföretagare i branschen har du nytta av SAMpoolen.

Som medlem har du möjlighet att få hjälp med allt från avtalshantering, förhandling om uppdragsersättning, fakturering av uppdrag, utbetalning av lön och mycket mer. Självklart tar vi hand om all administration så du kan fokusera på det du är bra på och det du brinner för samtidigt som du kan känna dig trygg i att vi sköter allt det tråkiga åt dig!

Medlemskapet är gratis! Man ansöker om medlemskap och vi tar kontakt med varje enskild person som skickar in en ansökan.

Våra mest nyttjade tjänster:

Egenanställning
Egenanställning innebär att du blir projektanställd av SAMpoolen för ett visst uppdrag som din uppdragsgivare gett dig i uppdrag att utföra. Perfekt för dig som frilansare utan eget företag. Du skriver då avtal med din uppdragsgivare (SAMpoolens egenanställningsavtal) och fakturerar utfört arbete via medlemsportalen. Vi skickar fakturan till din uppdragsgivare och vid behov även påminnelse eller inkasso och betalar ut din lön direkt efter att vi mottagit inbetalning eller inom 24 timmar om du valt Expressutbetalning. Behöver vi skicka ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten kontaktar vi dig då det kan medföra risk för kostnader.
Pris: 2%
Expressutbetalning: 5%

Förhandlingar
En av SAMpoolens styrkor är att alla våra medlemmar jobbar i samma bransch. Det betyder också att vi har en bra branschkunnighet kring förhandlingar med uppdragsgivare. Vi ser till att just du får den ersättning du är berättigad till. Självklart pratar vi med dig innan och får din input på den ersättning du är van vid. Oftast behöver vi inte anlita våra jurister, men om det blir behövligt godkänner du självklart den kostnaden innan så det inte kommer som en överraskning.
Pris: 1250kr/tim vid egenanställning
Pris: 1750kr/tim vid extern konsultation
(du sköter din egen fakturering/löneutbetalning)

Avtalskonsultation
Har du fått ett avtal av din uppdragsgivare men önskar att vi tittar på det och återkommer med våra synpunkter? Då kan du bara maila in avtalet till oss och vi kikar igenom det.
Pris: 1500kr/tim

Personlig deklaration
En gång om året måste man ju deklarera och det är tyvärr ofta både komplicerat och kalastråkigt. Vi kan ta hand om det åt dig.
Pris: 750kr/tim

Bokföring
Väldigt många av våra medlemmar driver eget bolag och sköter sin egen fakturering, men många upplever att det är skönt att slippa jobba med bokföring och redovisning. Våra bokföringsexperter är både snabba och professionella utan att det kostar skjortan.
Pris: 750kr/tim

Skicka in ditt meddelande till oss här.

Vi läser alla meddelanden och vi återkommer till dig så snart vi har möjlighet!