LÄS MER OM VÅRA

MEDLEMSTJÄNSTER

LÄS MER OM VÅRA

MEDLEMSTJÄNSTER

SAMpoolen är till för alla, men kanske primärt för alla som jobbar inom scen, film och TV. Det spelar ingen roll om du frilansar, tar sporadiska uppdrag eller om du har ett eget bolag och fullt med uppdrag. Alla är välkomna som medlemmar och vi har tjänster för alla.

Är du medlem och använder SAMpoolen vid uppdrag, sköter vi automatiskt bl.a.:

Jobbar du som frilansare har du säkert nyttjat Frilans Finans, Cool Company, Firmify eller andra egenanställningsföretag. SAMpoolen har en tjänst, ”Egenanställning”, som fungerar på samma sätt, men är skräddarsytt för att passa just vår bransch och för en mycket lägre kostnad än andra lösningar. Hjärtat i SAMpoolen är vår medlemssida. Den fylls hela tiden på med nya nyttiga funktioner så arbetet med att bygga vårt administrationsgränssnitt är konstant. På medlemssidan sköter du allt som har med dina jobb att göra och uppdaterar du din kalender så har vi även möjlighet att förmedla uppdrag när vi får in sådana förfrågningar.
Läs mer om egenställning på Skatteverkets hemsida.

Använder du SAMpoolens tjänst ”Egenanställning” är du automatiskt försäkrad via vår gruppförsäkring på Trygg-Hansa. Vi har en bra grundförsäkring som täcker de flesta situationer, men är du osäker är det bara att du hör av dig till oss på

När du är klar att fakturera ditt uppdrag är det bara för dig att skicka in fakturaunderlag sidan ”Fakturering” som du finner på medlemssidan. Vi fakturerar samma dag och ser till att kunden betalar.
Om kunden inte betalar:
1 dag efter förfallodag skickar vi en notifiering om betalning
6 dagar efter förfallodag: en betalningspåminnelse inkl. påminnelseavgift
14 dagar efter skickas ett inkassokrav
36 dagar efter går ärendet till Kronofogdemyndigheten

Så snart din kund betalat fakturan betalar vi ut din lön. Allt sker per automatik om du inte informerat oss om annat.

Vi rapporterar allt till Skatteverket så det behöver du inte tänka på.

Självklart ser vi också till att alla skatter och andra avgifter betalas in i tid.

Om du önskar så kan vi också hjälpa till med:

Vi hjälper gärna till med dina förhandlingar om uppdrag. Du kanske inte är så väldigt van vid förhandlingar eller känner dig obekväm. Sedan kan det vara lite knepigt att vara trevlig på jobbet samtidigt som det kanske uppstått en dispyt med uppdragsgivaren angående någon detalj och då samtidigt behöva förhandla. Allt det kan vi sköta åt dig så du kan fokusera på jobbet.

Allt som oftast är det knepigt att veta vad som egentligen står i ett avtal. Speciellt om det är skrivet av jurister med massa ”advokat-prat”. Våra jurister är experter på just sådant och kan säkerställa att avtalen passar just dig.
Är du medlem i SAMpoolen och nyttjar tjänsten ”Egenanställning” blir du anställd av oss under den tiden du arbetar med projektet. Det gör också att vi säkerställer att du får rätt avtal med uppdragsgivaren. Vi värnar om våra medlemmar och vi skulle aldrig äventyra varken din eller SAMpoolens riskexponering. Våra jurister säkerställer alltid att uppdragsavtalet är säkert och innehåller alla delar som lagar och regler kräver.

Hamnar du i trångmål, dispyter eller kanske t.o.m. en tvist med en uppdragsgivare eller kund så kan vi hjälpa till. Det finns väldigt lite våra jurister och advokater inte är otroligt duktiga på.

En gång om året är det dags för din privata deklaration. Det är en liten djungel att navigera sig fram genom vad det gäller vilka avdrag man kan och/eller får göra. Då vi hjälper ett större antal personer med deras privata deklarationer har vi lärt oss både det ena och det andra, vilket vi gärna delar med oss av.

Lite skoj ska man ha också!

Vi kommer att arrangera några AfterWork som alla medlemmar per automatik är inbjudna till. Självklart får man ta med sig kollegor, vänner och bekanta också. Meningen med dessa träffar är att få möjligheten att träffa branschkollegor, höra senaste skvallret eller få nys om nya kommande produktioner som kan vara intressanta.

Lite skoj ska man ha också!

Vi kommer att arrangera några AfterWork som alla medlemmar per automatik är inbjudna till. Självklart får man ta med sig kollegor, vänner och bekanta också. Meningen med dessa träffar är att få möjligheten att träffa branschkollegor, höra senaste skvallret eller få nys om nya kommande produktioner som kan vara intressanta.